Friday, 30 December 2011

Tips:Busy tak ada masa nak update blog!!!

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Heyy koranggg . ngeh ~ ngeh ~ Err . Hari ni , baru dapat update . Busy memanjang noh Nanie ni . hehe . Yuppp ! Ada berkaitan dengan entri hari ni lar :)






Korang busy sangat ker ? Busy dengan apa lahh tuh ? Busy dengan ini kahh ?



 

24 jam bekerja =.=

atau busy dengan ini ??



 

Homework Tak Siap - Siap


ataupun mem-busy body macam yang ini ??


 

Jadi Minah Kpop  Kepoh ! Mengumpat Tak Tentu Hala


So , macam mana ? Korang busy dengan apa ? huhuhuhu . Okeyy ~ Apa - apa je lah kan ? Sekarang , Nanie ada tips bagi orang yang busy kemain lagii , sampai tak de masa nak update! hehe~ Nak tahu takkk ? Baca 2 tips di bawah :

1. Buat Scedule Post !
 Macam mana tuhh ?  Okeyy . Macam nihh . Senang je . Korang boleh tiap entry seberapa banyak yang korang mampu , then , korang tetapkan masa dan tarikh untuk di-publish . Buat lah Auto-Publish . Nanti , automatik , dia akan ter-publish lah . Tak tahu mana mana nak buat ke ? BOLEH TEKANSINI !!!


2. Tulis Idea Dalam Note Book Korang
Okeyyy . Perkara Senang kan ? Dah busy sangat kan . apa salahnya , luang kan masa 2 or 3 minit untuk korang tulis idea korang yang nak update tu dalam satu buku . Bila korang ada masa terluang , boleh lah korang taip balik dalam blog korang tuh . Ye takk ? Tak de lahh terpikir-pikir nak update pasal ape . hehe :D


*Harap 2 tips diatas dapat membantu korang korang yang terlalu busy ! =.= hehe


CREDIT TO:LYSSA FAIZUREEN

2 comments:

  1. maaf kak lyysa
    nie kazen sye yg buat . .
    sye jrg bukak ecuali cuti hari sabtu je
    sori ye
    nanti sye kreditkan k

    ReplyDelete